Inmiddels heb ik er 1,5 jaar op zitten. In totaal mag ik 2,5 jaar aan de CHE studeren. Normaal is dat 4 jaar. Maar vanwege mijn ervaring en opleidingen heb ik 1,5 jaar vrijstelling gekregen. De studie loopt voorspoedig. Een schooljaar bestaat uit twee modules. Ik probeer iedere module netjes af te ronden aan het einde van de looptijd, zodat ik daarna een volgende module kan volgen. Dat is pittig!

Het studeren kost veel tijd, omdat het om veel leer- en leesstof gaat, en uitgebreide opdrachten. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik tot nu toe alle modules heb gehaald. Dat zie ik als een zegen van de Heer. Als ik druk was met leren, had ik minder opdrachten voor mijn eigen bedrijf. En als ik minder tijd nodig had voor school, had ik meer opdrachten. Bijzonder! Op mijn diploma van het eerste jaar (propedeuse) staat dat ik het cum laude heb gehaald. Stiekem best een beetje trots op. De afgelopen 1,5 jaar waren druk. Thuis wordt er wel eens gezegd dat ze het zat zijn dat ik zo weinig gezellig in de woonkamer ben. Als family-man vind ik dit het moeilijkste. Dat ik veel op mijn studeerkamer en kantoor doorbreng om te leren en opdrachten te doen. Maar ik hou mijn gezin en mijzelf voor: het is tijdelijk. Even doorbijten.