Op vrijdag 31 maart 2023 mocht ik voorgaan in de United Gospel Healing Church in Pakistan. Een bevriende Pakistaanse vluchteling bracht mij in contact met zijn predikant, Pastor Yousaf. We hebben af en toe Whatsappcontact en videobellen met elkaar. Op een gegeven moment nodigde hij me uit om te preken in zijn gemeente, in de lijdenstijd.

Al een aantal maanden bezoek ik een Pakistaans gezin op het azc. Lieve mensen, die nu 8 maanden in Nederland zijn, maar nog niet kunnen wennen aan het koude Nederlandse weer 😊. Als ik ze meevraag om te wandelen is steevast het antwoord: nee man, veel te koud… brrr… Tja, als je uit 35+ graden komt, is rond het vriespunt wel heel koud natuurlijk. Altijd als ik kom, word ik verwelkomd met eten. De man in kwestie kan echt heerlijke pizza’s maken en roti. Fantastisch! Ik ben een aantal keer met hem naar een baptistengemeente geweest, om hem te koppelen aan lokale christenen.

Pastor Yousaf
Hij vertelt regelmatig over zijn broer, die pastor is. Pastor Yousaf. Hij laat foto’s zien en de Facebook-pagina. Op een gegeven moment krijg ik een berichtje van Pastor Yousaf en zo ontstaat een leuk contact, waarin we elkaar bemoedigen. Bijzonder is dat dit contact ontstaat in de lijdenstijd van 2023. Hij vertelt dat zijn gemeente 40 dagen lang iedere dag een kerkdienst houdt van 1 uur, om Jezus te eren en te prijzen. Hij nodigt mij uit om te spreken tijdens zo’n dienst.

Hoe word je burger van Koninkrijk van God
Ik spreek eerst over Lukas 13: “Uit het oosten en het westen en uit het noorden en het zuiden zullen ze komen, en ze zullen aanliggen bij het feestmaal in het koninkrijk van God.” En over Openbaring 7:9 zegt dat we “vanuit alle landen, volken, stam en taal voor de troon van het Lam zullen staan”. Met elkaar eren en aanbidden we onze Heer Jezus Christus. Hij is het Lam Gods. Over landsgrenzen en culturen heen, zijn we broers en zussen. Wij geloven in het Koninkrijk van God waar Jezus Christus als Koning op de troon zit. Vervolgens spreek ik over Markus 1:15: ‘De tijd is aangebroken, het koninkrijk van God is nabij: kom tot inkeer en geloof dit goede nieuws.’ Ik ga in op wat het Koninkrijk van God inhoudt, welke impact dat Koninkrijk heeft en hoe je burger van dat Koninkrijk wordt.

Preken via Whatsapp
Ik preek via whatsapp videobellen 😊. Vooraf heb ik de preek in het Engels gestuurd, en pastor Yousaf vertaalt het voor de gemeente. Bijzonder om zo Jezus en Zijn gemeente te mogen dienen! Na afloop word ik voorgesteld aan diverse gemeenteleden en mag ik voor verschillende mensen bidden. De volgende uitnodiging ligt er al weer 😉.