Wat ontzettend gaaf! Mevrouw X – het medium – komt naar een maaltijd en naar de paasviering in het buurthuis! Wat ontzettend gaaf dat God met deze vrouw bezig is. Hij heeft alle machten en krachten overwonnen!

Mevrouw X komt haar huis bijna niet uit. Maar nu ineens besluit ze om naar het buurthuis te gaan voor een maaltijdbijeenkomst die door de pioniersplek wordt georganiseerd. Bij die maaltijd wordt altijd uit de Bijbel gelezen en een stukje evangelie uitgelegd. Prachtig!
Vervolgens krijg ik te horen dat tijdens een huisbezoek van ds. Reinders mevrouw X heeft gezegd dat ze naar de paasviering komt. Geweldig! God is goed!

Op haar paasbest

Daar komt ze. Ze loopt waggelend het buurthuis binnen met haar wandelstok. Ze loopt niet meer zo makkelijk, maar ze heeft het ervoor over om maar de paasviering te komen van de pioniersplek. Dit is een ‘kerkdienst’ waarin we zingen (mag nu niet, een zanger zingt), luisteren naar een minipreek, waar we vervolgens over doorpraten. Daarna is er soep en een broodje. Mevrouw X is op haar paasbest gekleed. Ze ziet er prachtig uit.
En ik denk aan de opmerking van mijn medestudent, dat ik niet te snel moet zeggen dat ik iets fout heb gedaan, omdat het misschien wel Gods plan was om haar op die manier te raken. Wat ik hier zie gebeuren, dat is zo fantastisch! Gebedsverhoring. En inderdaad besef ik dat mijn aanpak niet de normale manier van handelen was voor mij, maar dat God dit heeft gebruikt om bij haar wat los te weken. Ook de bezoeken van ds. Reinders hebben deze vrouw op het spoor van Gods bevrijding en vrede gebracht. Here Jezus dank u wel!

Bid mee

De satan kan zich voordoen als een engel van het licht, maar onze God is machtig. In Jezus Christus heeft Hij alle machten en banden gebroken. De satan en zijn demonen moeten wijken waar het licht van Christus binnenkomt. Bid jij mee dat deze vrouw Jezus leert kennen?