Op 14 oktober 2021 was het zover: de diploma-uitreiking! De kroon op 2,5 studeren, waarin al mijn vrije tijd ging zitten. En bijzonder: ik ben cum laude geslaagd!

Wat een geweldige bijeenkomst. Iedere theologiestudent werd in de collegezaal naar voren op het podium gehaald. De eigen trajectbegeleider houdt een toespraak waarin hij kenmerken van de student schetst die hem zijn opgevallen. De trajectbegeleider is een docent die tijdens je studie met je meeloopt en waar je terecht kan met vragen en voor steun. Hij is een soort mentor. Ad Heystek is mijn trajectbegeleider. Hij kan er helaas niet bij zijn, maar collega Hendrik Jan de Bie leest de toespraak van Ad voor.

Prachtig om te horen hoe Ad mij heeft ervaren. Hij spreekt over mijn grote hart voor God, over mijn leiderschap in de groep, dat ik eerst rustig luister en observeer, en als ik dan wat zeg dan is het stevig op inhoud maar soms ook op toon 🙂 en doordacht. Mijn kritiek is altijd opbouwend gericht en volgens Ad ben ik ontzettend gedreven om doelen te behalen. De cum laude is volgens hem meer dan verdiend. De complete toespraak vind je hieronder als video.

Ik kijk dankbaar terug op mijn studie en op het samen optrekken met Ad Heystek en Sjoerd van der Velde (met pensioen gegaan). Ook kijk ik dankbaar terug op de trajectbegeleidingsgroep of mentorgroep. God heeft een waardevolle groep studenten gesmeed. We zijn aan elkaar gewaagd, heel verschillend en genieten intens van het persoolijke contact dat we met elkaar hebben. We bidden voor elkaar, steunen elkaar, lachen met elkaar, plagen elkaar… 🙂 . Deze gezellige bende met diepgang blijft elkaar ontmoeten hebben we afgesproken. Inmiddels heeft er een ‘reunie’ plaatsgevonden bij mij thuis, ook Ad en Sjoerd waren daarbij. Erg leuk!