Vanaf 1 januari treed ik toe tot het bestuur van de Christian and Missionary Alliance (CMA) Nederland. We ondersteunen de CMA-gemeentes in Nederland en hebben het geloof voor kerkplanting in zendingsland Nederland.

De CMA is een internationale missionaire beweging. Wereldwijd zijn er meer dan 400 zendelingen actief, uitgezonden via CMA-gemeentes over de hele wereld. In het DNA van de beweging zit de Grote Opdracht die Jezus aan zijn volgelingen gaf: mensen tot zijn discipel maken. Persoonlijk voel ik me erg thuis bij deze beweging, omdat ik van mening ben dat de kerk in beweging moet zijn en midden in de wereld moet zijn om Gods woord te brengen tot redding van mensen die het evangelie nog niet kennen en hebben aangenomen.

Vanuit deze missionaire beweging zijn door Gods zegen over de hele wereld CMA-gemeenten ontstaan. Ook in Nederland zijn een aantal CMA-gemeenten. Vanwege mijn theologische opleiding ben ik gevraagd om af en toe voor te gaan in enkele gemeenten. Twee CMA-voorgangers die in het bestuur zitten, kijken mee en coachen me, zodat ik ervaring opdoe in het spreken en me er meer in thuis ga voelen. Want ik doe het met plezier en liefde, alleen voelt het soms nog een beetje spannend vanwege de grote verantwoordelijkheid die ik voel om Gods woord zuiver te brengen.

(CMA is een andere afkorting maar hetzelfde als CAMA)