Op 12 februari 2023 ben ik door de hervormde gemeente van Zwartebroek-Terschuur uitgezonden als zendeling voor st. Gave, onder vluchtelingen in Amersfoort. Een ontzettend bemoedigende dienst! Ds. A.C. Borsje maakte een prachtige vergelijking tussen het Vaderhuis en het House of Joy voor vluchtelingen. Ik mocht de zegen ontvangen vanuit Efeze 5.

Het was een ontroerende kerkdienst, waarin ik zo de genade van Jezus Christus mocht proeven en ervaren! Bijzonder om gemeente, vrienden en familie, en vooral mijn eigen gezin, om mij heen te zien staan. Ik werd uitgezonden als zendeling onder vluchtelingen, voor stichting Gave. Ik werk specifiek onder vluchtelingen in Amersfoort.

Zendeling in Nederland
Mensen vragen waarom ik zendeling ben, als ik niet naar het buitenland ga. Grappig :-). Dat is het beeld wat we hebben: zendelingen gaan naar het buitenland. Maar wat doen zij daar? Zij gaan naar een andere cultuur, om daar relaties aan te gaan met mensen, om daar het evangelie te brengen en mensen te koppelen aan kerken of om zelf een kerk te planten. Dat is precies wat ik ook doe. Ik ga alleen niet naar een ander land. Wel heb ik met meer culturen te maken dan een zendeling; die gaat naar 1 land, ik heb wel 10 culturen waar ik mee moet dealen ;-). Nederland is van zichzelf al zendingsland. Dan hebben we het over het evangelie brengen onder Nederlanders. Maar Anne van der Bijl, oprichter van Open Doors zei ooit dat God vluchtelingen naar Nederland stuurt, omdat wij als christenen niet naar de volkeren in de wereld gaan. Dat is me altijd bij gebleven, en dat is mijn drijfveer. En laten we maar wennen aan al die culturen, want Lukas 13 en Openbaring 7 zeggen dat uit alle culturen mensen Jezus Christus zullen eren. Ook in Gods Koninkrijk hebben we dus met verschillende culturen te maken. Get used to it šŸ™‚